Etka-módszer

Az Etka módszer világviszonylatban is egyedülálló felismerésen alapul, amelynek célja a természetes mozgáskészség és légzés újratanulása, a test izomegyensúlyának visszaállítása. A módszer olyan természetes mozgásmódot tanít, amivel az egészség és a hajlékonyság külön időráfordítás nélkül, a hétköznapi tevékenységek közben is megőrizhető.

etka_copy

Mindenki azzal a képességgel születik, hogy természetesen mozdul, gerince súlyvonalban van, tartásirányai és mozgásirányai rendben vannak, mozdulatait pedig mellkasból, lapocka közötti tájékról indítja. Az öröklött mozgás szabályai szerint mozdult mindenki nagyjából 3 éves koráig, de ez a képesség aztán lassan kikopik belőlünk…

hajlas

Etka anyó így ír erről: “…Visszaszerezzük azt az évezredek folyamán elvesztett természetes mozgáskészségünket, ami minden gerincesben benne van. Érezzük a gerincünk laza mozgását minden mozdulatnál, izmaink játékát a gerinc körül. Érezzük és tudatosan irányítjuk a légzésünket, a vérkeringésünket, minden izmunkat, minden gondolatunkat, minden életműködésünket.”

“Mozdulj onnan, ahonnan először mozdultál!” – Etka anyó