GY.I.K.

1.) Ez valamilyen jóga?

Az Etka módszer NEM jóga. A módszer egészen sajátos gyakorlatokat, speciális mozgásokat tartalmaz, lényegesen több dinamikus elemmel, mint statikussal.

2.) Miben különleges ez a rendszer?

Azért különleges, mert a hétköznapi mozgásmintákat írja fölül, új mozgásminőséget ad; újratanítjuk az állást, járást, a légzést, aminek gyakran mellkastérfogat növekedés, több oxigén, jobb keringés és jobb közérzet a “mellékhatása”.

Az Etka módszer komplex rendszert alkot:

I. gyakorlatai felszabadítják a testet a merevségéből, az órákon vitalitás, élet járja át a gyakorlót;

II. a mindennapi életben használható helyes mozgásra tanít;

III. táplálkozási alapelvekkel segíti az egészséges életmód kialakítását.

3.) Szívbeteg vagyok / csontritkulásom van. Én is elkezdhetem?

Akinek szív problémája van, akár ritmuszavar, akár korábbi infarktus, angina stb., az mindenképp konzultáljon orvossal a mozgás megkezdése előtt.

Javasoljuk Dr. Fazakas Éva orvos-természetgyógyászt, aki egy állapotfelmérés során feltárja a lehetőségeket és a esetleges ellenjavallatokat. A doktornő szintén Etka-módszer gyakorló, vele együttműködésben állítjuk össze a gyakorlatanyagot.

Csontritkulás esetén kifejezetten hatékony segítség lehet az Etka módszer. A helyes teststatika kialakítása és a csonterősítő gyakorlatok kifejezetten segítik az erősebb csontszövet kialakulását.

4.) Oktatóval vagy egyedül?

Ugye, vezetni sem videóról tanultál?

Mindenképpen azt ajánljuk, hogy oktatóval kezd el a gyakorlást!

A képzett oktató végigvezet egy bevált tanulási folyamaton, rámutat azokra a kulcspontokra, amelyeknek a mindennapi életben is meg kell lenni ahhoz, hogy a légzésed teljes, mozgásod pedig élettanilag helyes és felszabadult legyen.

5.) Kinek ajánlott?

  • Idősebbeknek azért,

hogy visszaszerezzék azt, ami volt. Mert vitalitást, könnyed, fiatalos mozgást nyerhetnek a módszer által. Az órákon kimozgatjuk az elmerevedett ízületeket, megerősítjük az izomzatot, és megtanítjuk, hogy hogyan lehet magukat frissen tartani napközben.

  • Sportolóknak azért,

mert az Etka-módszer segítségével hihetetlen mértékben javíthatják a regenerációs képességeiket. A kimerítő edzések után sokkal gyorsabban áll vissza a pihent, regenerált, “versenykész” állapot, így a hétköznapjaikat is magasabb energiaszinten élhetik.