Sikertörténetek

“Szia, fantasztikusan érzem magam, úgy érzem, hogy teljesen kilazult a vállam, a derekam, sőt még a nyakam is, pedig azt nem is tornáztattuk! A lábaimban nincs izomláz, ami szintén hihetetlen. A hátamban érzem kicsit a megdolgoztatott izmokat, de ez sem kellemetlen. Szóval nagyon köszönöm áldásos tevékenységedet!

Beállítottam a székem, tettem a lábam alá dobozokat, így most tök derékszögben ülök.
Így könnyebb a hátamat is egyenesen tartanom, nem kell előre dőlnöm az asztalhoz.
Szóval minden nagyon jó. hiányozni fog, hogy jövő héten nem találkozunk, de igyekszem majd edzeni magamat.”

Éva

(arthrosis-szal keresett meg, a harmadik(!) foglalkozás után már jobban érezte magát)

***

“3 és fél éve megállapították, hogy fekélyes vastagbélgyulladásom van. Az idő előrehaladtával a betegségem sajnos egyre súlyosabb lett; több orvosnál is jártam, de az általuk felírt gyógyszerek csak átmenetileg enyhítették fájdalmaimat és a kísérő
tüneteket.

Marika telefonon történt megkeresésemre személyes találkozót kért. Útmutatásai alapján táplálkozási szokásaimat teljesen megváltoztattam, ma már csak a számomra engedélyezett ételeket fogyasztom.

Első találkozásunk után az állapotom rohamos javulásnak indult, öt hónappal később már tünetmentes lettem, amit a kezelőorvosom kontrollvizsgálatának eredménye is igazol. A főorvos úr nagyon örült a gyógyulásomnak, és őszinte gratulációját küldte Marikának.”

Kovács Sándorné Ági, 48 éves

***

“Színtisztán emlékszem a dátumra, mert látszólag ekkor kezdődött minden: 2005. január 29-én. Ez volt az utolsó részeg koncert és kocsma-buli, amiből én is alaposan kivettem a részem. Másnap, másnaposan tapasztaltam az első tüneteket, amiről akkor még nem is sejtettem, hogy milyen történések és változások előszele lesz. Január 30-án reggel elkezdődött nálam egy hasmenés, amit nem furcsállottam különösebben az előző este elfogyasztott alkohol mennyiségére való tekintettel. Húztam-halasztottam a dolgot, így eltelt körülbelül 3 hét, de a hasmenés nem akart elmúlni a házi kúrálás hatására, s ekkor látogattam meg először a háziorvosomat Dunaújvárosban a problémával. Eredmény: valószínűleg vírus vagy baktérium fertőzöttség, antibiotikum kúra, diéta (ez egyébként többet ártott nekem, mint használt, mivel félrekezeltek). Ekkoriban (2005 március) már napi szinten körülbelül 26-28 véres székletem volt, iszonyatos fájdalmak között.

A jövőkép, amit akkor elém tettek: életem végéig gyógyszerszedés, amelyek hatástalansága esetén, illetve ha a helyzet indokolttá teszi, műtét. Értsd ez alatt: kivágnak a vastagbelemből egy darabot, amekkorát éppen szükségesnek ítél az orvos. Lesújtott az információ engem és a szüleimet is. Szörnyű volt látni, hogy mennyire fájdalmasan érinti őket is a problémám.

Ekkor egy másik ismerősön keresztül megkaptam Császárné Benke Mária telefonszámát, aki sok colitiszes betegnek tudott már segíteni az étrend összeállításában. Őt 2006 júniusában ismertem meg, és megtanított azokra a főzési technikákra illetve receptekre, amikkel a hasmenést csökkenteni, illetve megszüntetni tudom. 2 hét után a napi huszonegynéhány híg, véres széklet helyett, 2-3 normál, összeálló széklet volt az eredmény. A javulás elérésében nagy része volt Dr. Fazakas Évának is, aki biorezonancia állapotfelméréssel és kezeléssel járult hozzá a candida gomba túlburjánzás csökkentéséhez, valamint ahhoz, hogy a diétát, illetve a gyógynövényeket és táplálék kiegészítőket teljesen a kúrához tudjuk igazítani. Ez hatalmas segítséget jelentett, mert a szervezetem akkori állapotáról kaptam egy teljes, átfogó képet, ami alapján világosan látszott, hol vannak az erősítésre szoruló pontok testileg, lelkileg.

Az életmód, amihez elvezetett a betegség, ma olyan közérzettel ajándékoz meg napról napra, amit soha ezelőtt nem tapasztaltam. A betegség tapasztalata nélkül a mai életem nem jöhetett volna létre.”

Reich Károly, 21 éves

***

“Az Etka-módszer tanított meg a korábbi mozgásmintáim átírására. Ennek köszönhető az is, hogy a korábban megszerzett hajlékonyságom megtartása nagyon kevés plusz munkát igényel, mert az élettanilag helyes, mellkasból indított hétköznapi mozgás egyszerűen konzerválja a gerinc rugalmasságát. Sőt még a csípőizületi lazaságot is segít megőrizni! Az, aki ülőmunkát végez, sokkal könnyebben beköt, mert az állandóan hajlított helyzetben lévő lábizmok hajlamosak az elmerevedésre. Ma másképp hajolok le, másképp fordulok meg, mint korábban, így a combhajlító izmok is megkapják azt az impulzust, ami hajlékonyságuk megtartásához kell. Így valóban külön időráfordítás nélkül tartható fenn a rugalmasságnak egy elég magas foka. Arról már nem is beszélve, hogy az elmúlt 15 évben, amióta ‘etkázom’, egyetlen fogam sem romlott el…”

Vass Géza, 35 éves